Gebruiksaanwijzingen

Gebruiksaanwijzing Fuwa Fuwa

Er zijn twee soorten klei: gewone Fuwa Fuwa klei, en klei mousse in spuitzak.

Bij alle klei is het belangrijk dat je deze niet langdurig uit de verpakking hebt: dan droogt de klei uit. De klei is dan ook beperkt houdbaar nadat je deze hebt geopend: bewaar deze daarom luchtdicht in een goed afgesloten bakje, bijvoorbeeld van tupperware.

Klei mousse in spuitzak
Voordat je begint, de klei in de spuitzak goed doorkneden. Gebruik één van de spuitmondjes naar keuze. Maak je eigen creaties en laat ze drogen op kamertemperatuur. Meestal is de klei na 24 uur helemaal hard geworden. Als de klei nog plakkerig aanvoelt na 24 uur, laat het dan nog wat langer drogen.

De decoratieklei is niet geschikt om in een mal te gebruiken. De mallen kunnen alleen worden gebruikt voor de normale/vaste klei.

Gewone klei in verschillende kleuren
Voor je begint, kneed je je klei goed door. Zit er wat kleurverschil in, dan kun je dit ook oplossen door goed door te kneden. Als de verschillende kleuren klei bij elkaar komen tijdens het kneden, dan kunnen de kleuren zich met elkaar vermengen (daar kun je natuurlijk ook bewust voor kiezen!).

Gebruik je de klei in een mal, gebruik dan een klein beetje olie om deze in te vetten. Dan komt je vormpje er gemakkelijk en mooi uit!

Waarschuwing algemeen
Deze klei is niet eetbaar. Gebruik de klei niet als je eczeem of open wondjes hebt. Als je ogen, neus of mond in aanraking komen met de klei, spoel het dan uit met schoon water. Was na gebruik je handen met water en zeep.

Krijg je allergische reacties van de klei? Je kunt proberen om latex handschoenen te dragen bij het kleien.

Eraser kit gebruiksaanwijzing

Van de makers van Fuwa Fuwa klei.... DIY Eraser sets, oftewel zelf-maak-pakketjes om gum te maken. Deze setjes zien er ten eerste natuurlijk supercute uit in de noodle box, maar zijn ook nog eens erg leuk!

Inhoud:
 Dubbele mal (9 x 6,7 cm)
 3 kleuren klei (blokjes van +- 3,3 cm x 2 cm, 1,5 cm dik). Je kunt in ieder geval alle gummen maken die op de verpakking staan én een paar extra. Je kunt meer kleuren maken door 2 of 3 kleuren te mixen.
 Gebruiksaanwijzing, maar die is Japans dus best lastig!
 De verpakking kun je gebruiken bij het maken van de gum (heb je geen verpakking, dan is een magnetronbestendig schaaltje ook goed)

Het eindresultaat zijn diverse soorten gummen, met de grootte van ongeveer een euro muntstuk. De gummen doen het goed, maar de gum is wel snel 'opgegumd'. Alleen voor bijzondere gumklusjes, dus, of gewoon om te bewaren! ~_^.

Gummen die uit meerdere onderdelen bestaan, moet je goed aan elkaar vast drukken voor je ze in de magnetron doet, bijvoorbeeld door met een satéprikkertje de klei in elkaar te duwen. Blijken ze na het magnetrongedeelte niet helemaal vast te zitten, dan kun je ook een drupje secondelijm gebruiken (goed laten drogen!).

De mal kun je hergebruiken, bijvoorbeeld voor Fuwa Fuwa klei of fimoklei!

Hoe werkt het
 Pak een stukje klei en kneed dit eerst heel goed door. Zorg dat het soepel wordt, in het begin is het een beetje korrelig maar de korreligheid verdwijnt door goed te kneden.
 Maak de mal een beetje vochtig met een plantenspuit en doe de klei als een rond bolletje in de mal. Druk goed aan en verwijder de overgebleven klei (kun je gewoon weer gebruiken straks).
 Doe je gemaakte vorm in het witte bakje (heb je geen verpakking, dan is een magnetronbestendig schaaltje ook goed), doe hier water in en doe dit ongeveer 3,5 minuut in de magnetron op 600 watt. Let op: één gummetje per keer. Bestaat je gum uit meerdere onderdelen, zet het dan voor je het in het water zet goed in elkaar en druk goed vast, bijvoorbeeld met een satéprikker. Wel doen hoor: anders laat het los!
 Als de magnetron klaar is: haal het bakje er uit, laat voorzichtig het (nu warme) water er uit lopen (gum er in laten zitten) en doe nu koud water in het bakje. Zo maak je de gum hard. Even laten afkoelen en dan laten drogen. Tadaaa!